Nova sessió formativa per al Cicle Final de Barrancs

Nova sessió formativa per al Cicle Final de Barrancs

El passat cap de setmana del 8, 9 i 10 d'abril de 2022 continuem amb la formació del Bloc específic del cicle final de grau mitjà de l'especialitat de barrancs.
Àrea de Comunicació

 
L'alumnat es va concentrar en la localitat de Montanejos, juntament amb el docent José Manuel Martínez.
 
El divendres, es va realitzar la classe en una aula cedida per l'ajuntament de Montanejos on es van visualitzar els perills i els diferents moviments de l'aigua, a més es van aprendre diferents maniobres tècniques de llançament de cordes de rescat i la correcta col·locació del cos i l'agarre correcte de la corda. Es van mostrar també les diferents tècniques de nade en aigües vives i la presa de corrents i contracorrents.
Van aprendre el vocabulari a utilitzar en va riure i barrancs amb molt de cabal, i a calcular mitjançant una formula la velocitat de l'aigua en punts concrets del recorregut.
 
El dissabte, la jornada es va dur a terme en el riu Millars, on els alumnes van practicar l'entrada a contres en zones amb aigües en moviment, diferents maneres d'entrar a l'aigua, llançaments de la corda de rescat i com acostar amb aquesta a una persona fins a la nostra riba, tipus de nade, en defensa i en atac. Van realitzar el muntatge d'una tirolina per a fer un supere de riu controlat i guiat per ella. També Van identificar els diferents moviments de l'aigua i van aprendre a reconéixer les zones més perilloses o més conflictives, així com els punts de seguretat o de descans.
Finalment, practicar-vos tècniques de supere de riu en grup i a com gestionar la seguretat en la progressió per trams d'un va riure en aigües vives.
 
Ja el diumenge, es van realitzar 3 supòsits pràctics on havien d'aconseguir a una víctima, gestionar la seua seguretat i traure-la de manera segura i controlada de l'aigua. Van practicar l'entrada per una víctima atrapada amb l'ajuda dels altres companys com a seguretat.
Els alumnes van realitzar el descens d'un tram de riu, gestionant un tram d'aquest cadascun d'ells, reconeixent els perills i portant a la resta del grup per les zones més segures.
 
En definitiva, unes jornades molt productives per als alumnes, que van poder practicar les vegades que van voler cadascuna de les maniobres es van anar molt satisfets per l'aprenentatge.
 

Patrocinadores: