La Serranía de València reivindica les Vies Pecuàries

La Serranía de València reivindica les Vies Pecuàries

El 3 d'abril unes 80 persones de diferents associacions muntanyenques, ecologistes i veïnals es van reunir en la població de Villar del Arzobispo (València).
Àrea de Comunicació

 
Aquesta reivindicació sobre les vies pecuàries i els camins públics, se suma a la iniciativa de la Plataforma Ibèrica de Camins Públics i de la FEDME.
 
Durant la jornada es va poder veure una recreació del maneig d'egües transhumants en el descansadero de la Lloma de la “Cañada Real Aragonesa” a Villar del Arzobispo, per part de l'Associació La Dula de ramadería. En l'acte van ser presents, membres del Club Esportiu de Muntanya Andariel de Toixa, de la Societat Excursionista de València Guaita, Ecologistes en Acció La Regió muntanyenca i veïns de la comarca, així com representants de l'Ajuntament de Villar del Arzobispo.
 
Va haver-hi un parlament en el qual va intervindre el vicepresident de l'Associació La Dula, Gabriel Varea, tècnic de vies pecuàries de la Generalitat Valenciana i membre del Club Andariel, i el President de la FEMECV, Carlos Ferris.
 
En totes les intervencions es va recordar la urgent necessitat que les administracions publiques protegisquen de veritat les vies pecuàries i els camins públics de la CV, i es van demanar més recursos per a protegir les vies transhumants de l'interior valencià, així com donar suport al senderisme que discórrega per aquestes, tal com estableix la llei estatal i valenciana de vies pecuàries, dins de les activitats compatibles.
 
Es va realitzar una ruta d'uns 6 km per aquesta canyada real, visitant un poblat iber i coneixent també la problemàtica ambiental que té la població en relació de les mines i pedreres a cel obert. L'acte va acabar amb una visita cultural pel poble i la recomanació de visitar a l'abril l'exposició sobre vies pecuàries que té accessible l'ajuntament de Tuejar (València).
 

Patrocinadores: