III Campionat d'Espanya d'Individual i per Seleccions Autonòmiques d'Escalada en Edat Escolar

Enmig d'unes altíssimes mesures de seguretat amb més de 200 proves d'antígens realitzades entre participants, àrbitres, equipadors, organització i voluntariat, el Rocòdrom del Pazo de Feiras e Congressos de Lugo (Galícia) va acollir l'III Campionat d'Espanya d'Individual i per Seleccions Autonòmiques d'Escalada en Edat Escolar.
Vocal Escalada de Competició

Des del 22 al 25 de juliol 97 participants de les 10 seleccions autonòmiques de tota Espanya repartides en dues categories Infantil de 11 a 13 anys i Cadet de 14 i 15 anys. El Campionat d'Espanya d'Individual i per Seleccions Autonòmiques d'Escalada en Edat Escolar es desenvolupa en format Overall puntuant no sols els equips sumant els punts obtinguts per cadascun dels participants de cada categoria, sinó també de manera individual.
L'equip de la FEMECV dirigit per Bruno Cebriá i assistit per Sara Richart desplace fins a Lugo un total un equip complet de 12 participants 6 infantils i 6 cadets. Candela Sepúlveda, Héctor Durá, Marcos Estupiñá, Brisa Calderón, Manuel Pastor, i Jordana Calderón van formar l'equip Cadet i Eric Segura, María Iborra, Hugo Glories, Andrés Vila, Clara Sala i Martina Carlassare van formar l'equip Infantil.
Desgraciadament el Covid ens va impedir fer la característica cerimònia d'obertura substituint-la per una senzilla recepció oficial per part de l'alcaldessa de Lugo Lara Méndez, en el saló de plens de l'ajuntament de Lugo.
El dissabte, es van classificar per a la final Eric Segura destacant en una 1a posició en Bloc i una 3a posició de velocitat i Andrés Vila en una 3a posició de Bloc i 5a posició en la modalitat de velocitat van aconseguir passar a la final de la combinada infantil. En la Categoria Cadet, Manuel Pastor va disputar la final gràcies a les seues dues terceres posicions en Boulder i dificultat.
En un diumenge d'infart, Andrés Vila es va pujar a podi per a recollir la seua medalla de bronze en la Categoria Infantil Individual molt ajustat amb Eric Segura i Manuel Pastor va quedar també en quarta posició. En la classificació final la Selecció d'escalada escolar de la FEMECV va quedar en 5 posició amb 365 punts.
Agrair la fantàstica organització de la Federació Galega de Muntanyisme a la qual li hem d'agrair el tremendísim esforç que els ha hagut de representar tirar cap avant un esdeveniment com aquest en un any com el que ens ha tocat viure.
Gràcies també a l'equip arbitral i als equipadores Sergio Verdasco, Lucas de Jesús i Félix Obradó pel seu magnífic treball.
Gràcies de nou a la Fundació Trinidad Alfonso amb el seu programa global de tecnificació FER Futur impulsat per a canalitzar la detecció i gestió del talent entre els esportistes més joves de la Comunitat Valenciana i que ja podem veure els seus fruits en aquest campionat.