Primera Ruta Senderista d'Integració
Primera Ruta Senderista d'Integració
Es va realitzar un recorregut que va començar al matí, seguint una Rua Familiar que transcorre per alguns dels paratges més emblemàtics Montanejos. La Cova Negra, la presa de Cirat, l'estret de Chillapájaros, l'Abric de Rufino i la sempre espectacular Font dels Banys, van servir com a excusa perfecta perquè els participants pogueren compartir opinions, conversar i bastir ponts entre cultures.
Els refugiats que van poder participar en aquesta jornada (de huit nacionalitats diferents), són persones que han hagut de fugir dels seus països d'origen per motius diferents com els conflictes armats, fam, persecució, pertinença al col·lectiu LGTBI o per raons de gènere, entre altres.
Manil Raga (president del Club Senderismo de València), va afirmar durant la jornada que "la muntanya no diferència ni nacionalitats ni sexes, per a ella només hi ha una classe de persones: les que estimen la naturalesa".
Amistat, companyonia, proximitat, confiança i igualtat són valors intrínsecs dels esports de muntanya, i que al llarg del dia es van poder veure reflectits en tots i cadascun dels participants, la qual cosa indubtablement va ajudar l'objectiu principal de demostrar la capacitat del senderisme com a eina d'inclusió social.
L'activitat va comptar amb la presència del Carlos Ferris (president de la FEMECV), Sabina Pitarch (delegada de la FEMECV per Castellò) i Andrés Carques (representat a la Vocalia de Muntanya, Inclusius i Solidaritat), demostrant la implicació de la Federació amb aquelles iniciatives que traslladen els valors dels esports de la muntanya a la societat, especialment quan això es fa en benefici de col·lectius desfavorits.
L'arribada de la pluja va coincidir amb la finalitat de la jornada, així que el menjar de pícnic prevista es va haver de traslladar a la Casa de la Cultura de Montanejos, fent-se patente una vegada més que aquest municipi, el seu ajuntament i els seus veïns sempre donen recer i empara al col·lectiu muntanyenc.
Abans del comiat, Vanesa Giner (Tècnica Animació Sociocultural de CEAR PV), va tindre unes emotives paraules d'agraïment, que van fer encara si cap més entranyable l'experiència i molt més desitjable el retrobament en futures ocasions amb els quals des d'aqueix dia ja són nous senderistes.
Finalment, des de la Vocalia de Muntanya Inclusiva i Solidaritat, estem orgullosos d'aquest tipus de *inciativas que es realitzen en els Clubs, amb les quals ens sentim identificats.
Volem potenciar-les i posar-les en valor, per aqueix motiu, ens agradaria que si en el teu Club realitzeu alguna activitat d'integració o solidària ens el comuniques a través del correu de la vocalia: muntanya.inclusiva@femecv.com.