Un cap de setmana amb experts a la muntanya en la Fira de la Muntanya.

Un cap de setmana amb experts a la muntanya en la Fira de la Muntanya.

A més de múltiples activitats lúdiques i esportives, tindrem l'oportunitat de gaudir de la presència de grans muntanyencs i muntanyenques que ens mostraran el seu treball.
  • icono
    60 Aniversari
1
Equipo de comunicación

El pròxim cap de setmana se celebra aquest esdeveniment que s'engloba dins de les activitats de la celebració dels seixanta anys d'història de la Federació.

 

En aquest context, s'ha convidat a participar a una sèrie d'experts en diferents àmbits com són la marxa nòrdica, l'alpinisme, el barranquisme i l'escalada, que a més són disciplines de la nostra federació.

 

Es tracta d'una aposta pel valor dels reptes esportius

 

Eva Espuelas, experta en Pilatwalk i Marxa Nòrdica, estarà en la Fira el dissabte i el diumenge, realitzant als matins una sessió de calfament per a preparar a totes les persones participants per a la jornada. També realitzarà una sessió de Pilatwalk i estiraments, en la qual es passarà una estona divertida amb música i bastons de nordicwalking fent pilates. Un taller d'ús de bastons en muntanya i marxa nòrdica, en col·laboració amb Javi Espinosa (vocal de Marxa Nòrdica FEMECV), serà una altra de les activitats que realitzarà en la mateixa línia de promoció i difusió de la modalitat. Les dues primeres activitats són d'accés lliure.

 

Per part seua, Carlos Suarez procedirà el dissabte un taller d'escalada, per a escaladors amb experiència, al costat del Club Ropé. Posteriorment, presentarà, en una activitat d'accés lliure “Montañas de Libertad”, una xarrada en la qual fa un recorregut per la seua trajectòria i manera d'entendre la muntanya i els seus riscos. Des d'escalades de *8a sense corda, vuitmils, salte BASE i muntanyes en viatges únics com Groenlàndia, Mali, Patagònia, Baffin o Pakistan.

 

L'equip valencià de barranquistas de Viking Open Canyon presentaran “Exploración Cañones en Noruega”, ens parlaran de la seua experiència en aquest país.

 

La jornada del dissabte es conclourà una Taula Redona conjunta de gestió del Risc en Activitats per Muntanya. En ella, Viking Open Canyon, el Club S. M. Club Esportiu Ropé, i Carlos Suarez, xarraran sobre riscos des de diferents punts de vista tant professional a com aficionat. Comptaran com a moderador amb el vocal de Seguretat, Salut i Formació, Pedro Carrasco. L'activitat és d'accés lliure.

 

El diumenge, l'alpinista Rosa Real, estarà també en la Fira, presentant-nos Muntanyes amb rostre de dona”, per a totes les persones que vulguen assistir de manera lliure. Recull les dues primeres expedicions que van fer juntes el grup de "Dones Trangoworld”, al Nanda Devi, un "7000" de l'Himàlaia del Garwal, a l'Índia. La segona va ser al Denali, de 6194m, (més popularment conegut com McKinley), la muntanya més alta d'Amèrica del Nord.

Patrocinadores: