La força de voluntat és el motor per assolir els nostres reptes

La força de voluntat és el motor per assolir els nostres reptes

El passat cap de setmana del 7-8 i 9 de juny la Tinença de Benifassà va ser escenari d'un repte majúscul per a l'esport inclusiu.
a

Aleix Marcoval, veí de la Sénia, i el seu equip, Jordi, David, Artur, Dani i Adrià van completar el cercle de La Ruta dels 7 Pobles de la Tinença de Benifassà en 3 etapes. Aleix te una discapacitat visual que no li permet caminar per muntanya sense l'ajuda d'una barra direccional però gràcies al suport dels seus companys i la increïble força de voluntat ha aconseguit la primera volta completa al recorregut per a una persona amb les seues limitacions

Cal recordar que La Ruta dels 7 Pobles de la Tinença de Benifassà ® és una ruta de 75kms i 3800m+ que discorre per l'antiga comarca de la Tinença de Benifassà i uneix els 7 pobles per antics camins de bellesa patrimonial i paisatgística única. Bel, La Pobla de Benifassà, el Ballestar, Fredes, el Boixar, Coratxà i Castell de Cabres han sigut els pobles que han travessat l'equip de Aleix fent una activitat que ha trencat barreres a les nostres terres. La ruta va començar divendres 7 de juny des de el Coratxà per fer ruta fins a Bel, uns 30kms i 1500m+ i aquí tenim les paraules del seu protagonista:


"La idea de fer els 7 pobles, surt d’una conversa que vaig tenir amb dos dels companys que van acompanyar-me a fer-la. Ells ja l’havien fet corrents, i jo els vaig preguntar si podia fer-la també. Van dir-me que no veien cap problema en que pugués fer-la tret d’algunes parts més tècniques. Per això, vam decidir 3 mesos abans anar a fer la part mes difícil, de Castell de Cabres a la Fou. Al veure que podia fer-la, vam decidir posar data per realitzar tota la ruta.
Durant la ruta, vaig sentir-me molt còmode fent-la, per la companyia i per saber que passava per indrets on notava que estava completament allunyat de la civilització. Per dir-ho així, tenia la sensació d’estar al mig del no res.
 

A tot això, el més complicat per a mi durant totes les etapes eren sempre els 3-4 últims quilometres, ja que després de portar moltes hores escoltant indicacions de pedres i desnivells mentalment era bastant esgotador.
Al finalitzar totes les etapes, vaig sentir-me molt content d’haver pogut fer 75 quilòmetres de la forma que els vam fer. En tres dies, i portant un ritme bo per a la complexitat d’algunes etapes. Però, sobretot, molt agraït als companys que van poder-me acompanyar en aquest repte."

La FEMECV s'uneix a la sensació que ens comenten des de l'equip de 7 pobles “no podem estar més contents per Aleix pel repte aconseguit i per saber que continuarà buscant els seus límits i superant-se dia a dia, nosaltres ho secundarem en el que faça falta!


 

Patrocinadores: