La formació del voluntariat cultural finalitza a Benissa

La formació del voluntariat cultural finalitza a Benissa

Després de realitzar la formació en línia durant el mes de setembre als voluntaris culturals, dues pintures rupestres a Benissa i Xaló i el museu arqueològic de Xaló.
1

El 21 de setembre es va tancar el procés de formació de 20h amb una Jornada practica i presencial sobre patrimoni cultural, després de les sessions en línia realitzades al llarg d'aquest mes.

 

👉Es tracta de la primera edició d'aquest pla de formació per a la creació d'un grup de persones que col·laboraran de manera voluntària en activitats organitzades per la FEMECV i també pels mateixos clubs que el necessiten.

 

DESENVOLUPAMENT DE LA JORNADA

El grup de voluntaris culturals de la FEMECV van poder conéixer el patrimoni rupestre que alberga La Marina gràcies a les explicacions en dues pintures rupestres, per part de l'arqueòleg Rubén Vidal.

La primera visita va ser a una pintura rupestre prop de la serra de Bernia i la segona en un barranc a les muntanyes de Xaló on es va poder conéixer les pintures rupestres de tots dos jaciments que estan protegits per llei i a les quals s'accedeix amb visita guiada.

El final del matí va acabar en el Museu de Xaló veient l'exposició etnològic i arqueològic, convidant als voluntaris a participar en tasques de protecció i divulgació del patrimoni rural.

 

🔗 QUÈ ÉS EL PLA DE FORMACIÓ DEL VOLUNTARIAT?🔗

🔸El voluntariat és una iniciativa de la Vocalia de Cultura, Territori i Voluntariat de la FEMECV on un grup de 25 voluntaris s'estan formant aquest últim trimestre en àrees cultural, ambiental i esportiu per a iniciar accions de voluntariat en 2025🔸

 

El següent pas dins del Pla de Formació del Voluntariat es durà a terme durant el mes d'octubre a través de la formació del Bloc Específic de Medi ambient, on voluntaris i voluntàries podran acostar-se a aquesta temàtica de la mà d'experts en la matèria.

 

✅Si estàs interessat o interessada en aquesta acció i vols més informació en el correu del PFV, voluntariat@femecv.org, o en el correu de la vocalia: cultura i voluntariat cultura.territori@femecv.com.

 

Patrocinadores: