Som Història: Club Universitari de Muntanya València

Som Història: Club Universitari de Muntanya València

“Gràcies al dur aprenentatge i la incorporació de membres realment excel·lents, es van anar complint eixes aventures muntanyenques tan somiades i que van situar al CUM en primera línia d'expedicions nacionals.”
som historia club universitario de montaña

Corria l'any 1970 quan Jesús Loma va decidir fundar el Club Universitari de Muntanya de la Facultat de Ciències.

“L'any següent, Fernando Deusa Francés, estudiant de la facultat de Dret, juntament amb un grup d'amics comença la consolidació del que serà el Club Universitari de Muntanya."

1980 VIGNEMALE - CUM Valencia

 

L'entitat va començar la seua marxa “amb el propòsit de constituir una societat de muntanya per al foment i la pràctica d'aquest esport entre els seus associats, dur a terme activitats de caràcter esportiu, cultural i recreatiu.”

Des dels seus començaments el CUM va buscar ser un referent de la pràctica dels esports de muntanya, destacant l'esforç, superació i treball en equip.

Multitud d'ascensions a l'estranger: Alps, Gasebrum II, Kibo, mont Kenya, Aconcagua, Cotopaxi, Mackinley, Fuji, Atles marroquí, Mustagh Atta…”.

 

1983 ALPS - CUM Valencia

 

També l'espeleologia ha tingut molt de ressò en el centre, disciplina en la qual ha participat en diverses expedicions i incursions a coves i grutes de les més importants d'Espanya.

 

“En l'actualitat, ens dediquem preferentment a la pràctica del senderisme a la Comunitat Valenciana."

 

Destaquen des de l'entitat totes les activitats plantejades són ben acollides i que el Club transmet un llegat d'especial forma de convivència i activitat del grup, superació de reptes personals i un estret contacte amb la naturalesa.

 

2022 PANTICOSA - CUM Valencia

 

Per a això des de la CUM s'impulsen tots aquells aspectes que un Club de Muntanya en l'actualitat ha d'observar, com l'adaptació de llenguatge inclusiu, activitats i xarrades d'índole cultural i mediambiental, etc. I s'ha marcat com a objectiu obrir les portes a noves generacions.

 

“Fer-los partícips de totes les sensacions que es poden experimentar amb la pràctica d'aquesta activitat, tant en solitari com de participació en grup”.

Revista Clubs Historics - Club Universitari de Muntanya València

Patrocinadores: