Crònica de les IV Jornades de Dona i Muntanya a Benissa

Crònica de les IV Jornades de Dona i Muntanya a Benissa

En la seua quarta edició, aquesta trobada va reunir dones apassionades per la muntanya i disposades a compartir coneixements i experiències, sempre amb la seguretat i la formació com a pilars fonamentals.
portada jornades dona i muntanya 2024

El passat cap de setmana, 5 i 6 d'octubre, Benissa va acollir unes jornades intenses i enriquidores organitzades per la Vocalia de Dona i Muntanya de la Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV).

L'esdeveniment, liderat per Victoria Costa, Verónica Perona, Ana Galí, Marina Yemeeva, Lola Bernabeu i Valle Aranda, va començar el dissabte en el Centre d'Excel·lència de Benissa, on els i les participants van rebre una càlida benvinguda. Després de la inauguració, es van entregar bosses amb obsequis proporcionats pels col·laboradors de les jornades.

 

 

La formació en primers auxilis a càrrec de Marina Yemeeva, infermera, escaladora i membre de la vocalia va obrir el programa d'activitats.

Marina va impartir un taller en el qual va subratllar la importància d'estar preparades davant possibles incidents a la muntanya. A través d'exemples pràctics i consells útils, Yemeeva va destacar com una bona formació en primers auxilis pot marcar la diferència en situacions crítiques.

A la vesprada, les assistents van gaudir de l'estrena en la Comunitat Valenciana del documental "Aconcagua en femení."

Aquest documental, presentat per Astrid García i Amelia Bella, del Club Muntanyenques Adeban de Jaca narra la inspiradora expedició al cim de l'Aconcagua realitzada per un grup de dones d'entre 40 i 72 anys, demostrant que no hi ha límits d'edat per a afrontar grans desafiaments.

 

Un dels moments més destacats del cap de setmana va ser la taula redona titulada "La seguretat en primer lloc".

En aquesta taula, moderada per la periodista i membre del Comité de Dona i Muntanya, Lola Bernabeu, van participar especialistes en muntanya com Marina Yemeeva, Verónica Perona, Esmeralda Ruiz (sotstinenta de l'Exèrcit de Terra IV MOE) i Rosa Real (alpinista i escriptora). Juntes van compartir la seua àmplia experiència en alpinisme, barrancs i seguretat a la muntanya, deixant a l'audiència captivada amb les seues vivències i coneixements.

 

 

La jornada del dissabte va culminar amb un sopar de germanor en l'alberg de Calp, on es van sortejar regals oferits per diversos col·laboradors: Aitana, Alvarado, Colla Monlleó, Tangos en la Roca, Altus, Carlos Esteba i Atleet..

El diumenge, les participants van gaudir d'una ruta ecològica de Calp a Benissa, un recorregut de somni envoltat per la bellesa natural de la zona.

Per a finalitzar, una classe de ioga impartida per Marta Montero, de Sinérgia Terapèutica, va proporcionar un moment de connexió i relaxació després de l'esforç físic.

 

 

El balanç de les jornades no podria haver sigut més positiu. Des de la Vocalia de Dona i Muntanya expressem la nostra gratitud a l'Ajuntament de Benissa per les facilitats brindades i el seu suport, al club Margalló de Benissa i el seu president Miguel Ángel Soliveres, a Isidre Damià i Pepa Arbona de la FEMCV, i de manera especial a Silvia Rodríguez, vicepresidenta de la FEMECV, pel seu constant suport al projecte.

Aquestes jornades no sols van ser un espai d'aprenentatge i gaudi, sinó també una oportunitat per a contribuir a una bona causa, ja que part de la inscripció es va destinar a GEICAM, un grup d'investigació contra el càncer de mama.

Seguim avant, amb més força que mai, perquè juntes arribem més lluny. Ens veiem en la pròxima edició!

Dona una ullada a totes les fotos de la Jornada, gràcies a totes i tots per haver participat 🔽

Patrocinadores: