Celebrant el Centenari FEDME des de 5 cims de la Comunitat Valenciana

Celebrant el Centenari FEDME des de 5 cims de la Comunitat Valenciana

Cinc dels nostres clubs FEMECV han participat en aquesta activitat de la Federació Espanyola d'Esport de Muntanya i Escalada amb motiu del seu aniversari 1922-2022.
Àrea de Comunicació

 
Al costat de més de cinquanta clubs de tota la geografia espanyola i centenars de muntanyencs i muntanyenques, aquest cap de setmana els nostres Clubs han triat un cim representatiu de la nostra comunitat per a unir-se a les més de més de trenta ascensions que es realitzaran per a la celebració dels 100 anys de la FEDME.
Una jornada conjunta emmarcada en un complet programa d'activitats per a festejar que en 1922 es va constituir a Madrid la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada en el Club Peñalara.
En nom de la FEMECV, aquests han sigut els Clubs participants i els cims que han coronat:
 
Ardillas Club de Senderismo, al Garbí (Valencia) – 593m.
Club Deportes Montaña Escalada Los Raritos del Camino, al Alto de las Barracas (Valencia) – 1.838m
Centre Excusionista de Xabia, al Montgó (Alicante) – 753m.
Centre Exc. Amics de les Muntanyes Ibi, a la Teixereta (Alicante) – 1.345m.
Club Senderismo Valencia, a la Rodana del Pic (Valencia) – 317m
 
Tots ells han llegit un manifest i constaten l'ascensió amb fotografies i vídeos.

La FEMECV se suma d'aquesta manera a la celebració d'aquest aniversari i felicitem la FEDME per tot el que signifiquen els seus 100 anys de vida: història, esport, muntanyisme…
 
Des del cim de l'Alt de les Barraques, el cim més alt de la Comunitat Valenciana, després de recórrer la sendera PR-CV 131.8 – Ruta de l'Alt de les Barraques des de la Pobla de Sant Miquel, uns 20 km i 900 m de desnivell, els clubs de muntanya Els Raritos del Camí i Societat Excursionista de València s'uneixen a aquesta celebració mostrant el nostre agraïment als qui van somiar fa un segle amb la unió de les societats i entitats muntanyenques. La nostra gratitud per a tots els homes i dones que des dels clubs i institucions van creure i van donar suport a aquest projecte esportiu des de fa cent anys. Agrair als qui desinteressadament i de manera benèvola ens van ensenyar a caminar a la muntanya amb pas ferm i segur; i a quants s'esforcen per mantindre vius els valors dels nostres esports protegint la defensa i conservació dels nostres espais protegits.
 
A més, en Club de Senderisme de València, no compta com va ser es van acostar al Paratge Natural dels Rodanes de Vilamarxant per a ascendir a la mítica Rodana del Pic, i llegir (igual que una altra desena de clubs a nivell nacional), un manifest conjunt.
“L'elecció del pic ve donada per la singularitat de l'espai natural en el qual es troba, ja que aquest paratge forma part del Parc Natural del Túria, que dels dos Parcs Naturals que toquen l'àrea metropolitana de València, és l'únic amb elevacions importants sobre el terreny.
La jornada, encara que calorosa, va transcórrer amb ambient festiu, compartint, i com no pot ser d'una altra manera, donant oxigen als participants per a començar una altra setmana més amb les piles ben carregades.”
 
El Centre Excursionista Xàbia ens comenta:
" L'activitat va consistir en l'ascensió al Montgó des de Xàbia.
Encara que es van inscriure unes 50 persones, a causa de les altes temperatures registrades només van participar 21.
Per a aquesta eixida quedem a les 7.00 a. m. en el Camp de Tir de Xàbia i des d'allí enllacem ràpidament amb el PR-355 que ens va portar fins al cim del Montgó on arribem a les 9.30.
Després d'un merescut esmorzar i la necessària hidratació, vam llegir el Manifest del Centenari, prenem les fotos i gravem el vídeo Salutació.
Una vegada complit amb el protocol acordat vam emprendre el descens, arribant a les 11.45 al punt de partida."
 
Por última el Centre Excursionista Amics de les Muntanyes d'Ibi nos compta com van viure la experencia:
" Dissabte passat 30 de Juliol, a les 19.30 hores, el Centre Excursionista Amics de les Muntanyes d'Ibi, començava l'ascensió al cim de la Teixereta, muntanya representativa per als iberuts, a 1345 m d'altitud, forma part del Parc Natural de la Font Roja. Es va fer cim i posterior lectura del manifest facilitat por la Fedme, en un acte emotiu per a tots.
Hem volgut unir-nos a la celebració del Centenari Fedme i s'un plaer per a nosaltres formar part d'aquesta gran iniciativa i poder compartir-lo con els altres i donar a conéixer el nostre entorn, con un bonic paisatge envoltat de muntanyes, vistes en la mar i una bonica posta de sol. "
 

Patrocinadores: