Solidaritat i precaució davant els incendis forestals a la província de Castelló

Solidaritat i precaució davant els incendis forestals a la província de Castelló

La FEMECV vol traslladar la seua solidaritat amb les poblacions i els Clubs de Castelló afectats pels incendis forestals produïts a la província des de dijous passat 23 de març, així com la seua preocupació davant els greus danys produïts en l'entorn i espai de pràctica esportiva.
  • icono
    Muntanya i Sostenibilitat
1
Equip de comunicació

 

A Villanueva de Viver, la localitat castellonenca on es va originar l'incendi, li segueixen una llarga enumeració de municipis i pedanies com Montan, la Fuente de la Reina, Los Cantos, La Monzona, la Puebla de Arenoso, Los Calpes, Torralba, Pavías, Higueras, Caudiel, Montanejos… en els quals s'ha calcinat gran part de les seues zones d'interés i patrimoni natural o han sigut afectats pels desallotjaments. Així mateix, espais naturals com el parc natural de Sierra de Espadán també es troben en aquests moments en situació de risc davant el possible avanç del foc.

 

Fins al moment, la superfície afectada per l'incendi, encara actiu, es calcula d'unes 4.600 hectàrees de gran valor ecològic en un perímetre aproximat de 55 km lineals segons dades oficials. Des de la Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la C.V. volem mostrar el nostre suport a les poblacions afectades.

 

També volem reconéixer el treball realitzat per les unitats dels bombers forestals de la Generalitat, els consorcis de bombers provincials de Castelló, València i Alacant, mitjans aeris i terrestres així com altre personal i entitats d'extinció d'incendis que es troben treballant en la zona per a mitigar l'incendi.

 

Així mateix, des de FEMECV recomanem mantindre la màxima precaució, especialment en la pràctica d'activitats esportives de muntanya, atés que el nivell de risc d'incendis es manté alt a conseqüència de l'ascens de les temperatures a la Comunitat Valenciana. L'interior sud de Castelló, on es troba la comarca de l'Alto Mijares, es manté en el nivell 3 de risc extrem per risc d'incendis forestals.

 

En aquest context, cal recordar que des de FEMECV advoquem per la cura de les muntanyes i entorns naturals com a principi per al desenvolupament d'una pràctica esportiva responsable. Per a això, des de la Vocalia de Muntanya i Sostenibilitat es treballa en col·laboració amb altres Clubs i entitats a través de projectes i iniciatives que promouen aquests valors.

 

https://www.112cv.gva.es/es/incendios-forestales

 

Fonts:

https://www.femecv.com/noticias/tristeza-y-solidaridad-ante-los-incendi…

https://www.abc.es/espana/comunidad-valenciana/ultima-hora-directo-ince…

https://www.dipcas.es/va/actualidad/jos-mart-destaca-la-necessitat-de-c…

 

Patrocinadores: