Col·laboració amb GEICAM: esports de muntanya i càncer.

Col·laboració amb GEICAM: esports de muntanya i càncer.

En el número 33 de la Revista GEISALUS, apareix un article fruit del treball conjunt entre la nostra federació i aquesta entitat. L'inici d'una col·laboració que augurem duradora.
a
Àrea de Comunicació FEMECV

El Grup GEICAM d'Investigació en Càncer de Mama, és una entitat referent en investigació clínica i epidemiològica en càncer de mama al nostre país i amb reconeixement internacional. Al llarg dels seus 25 anys, ha promogut la realització de més de 120 estudis en els quals han participat més de 65.000 pacients, homes i dones. 

La col·laboració amb aquesta entitat, sorgeix davant la proposta de la Delegada de València, Silvia Rodríguez, que al costat de Pedro Carrasco (Vocal de Seguretat i Salut), Laura Jiménez (Vocal de Muntanya Inclusiva i Solidaritat), Ana Benedicto (Llicenciada en farmàcia i graduada en nutrició com a col·laboradora) i l'equip coordinador d'exercici físic i científic GEICAM, han treballat en la realització d'un article per a la revista GEISALUS, Esports de muntanya per a pacients amb càncer de mama.

Un article que tracta sobre els beneficis associats a la pràctica dels esports propis de la nostra federació. De cadascun d'ells es detallen les seues característiques i la conveniència de la seua pràctica en pacients amb càncer de mama. Es destaquen, no sols les millores i avantatges a nivell físic i fisiològic, sinó també a nivell terapèutic. També s'introdueixen recomanacions, equips i materials específics per a cada activitat, així com Metabolisme i nutrició en muntanya, tot això buscant uns objectius ben clars: comptar amb tota la informació en aquest camp, des de les últimes investigacions, i gaudir així de la muntanya, trobant l'activitat de muntanya que més s'adapte a les seues necessitats.

En els inicis d'aquest treball, es va recollir en CIMS, la revista de la FEMECV, un article que ja tractava aquest tema. A través dels testimoniatges d'Anna Blanco i Carmen González-Meneses, vam poder veure un exemple de sanació i superació gràcies als esports de muntanya, que suposava un punt de partida per a aquest article d'investigació.

La Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana, se sent orgullosa d'haver iniciat aquesta aproximació al món de la salut i el càncer de mama, que segur aportarà bona faena i grans beneficis per a tot el nostre col·lectiu.   

 Artícle Muntanya, sanació i superació.    

REVISTA Nª 33 GEISALUS

CIMS Nº 2, REVISTA DE LA FEMECV

Artícle Muntanya, sanació i superació. 

Patrocinadores: