Crònica de l'última edició de 2022 de Cims per la Igualtat.
Crònica de l'última edició de 2022 de Cims per la Igualtat.
El nostre cim triat per a aquesta edició és una dels cims més emblemàtics i potser més dura de la Comunitat Valenciana, el Puig Campana amb 1.410m que, amb la seua silueta punxeguda, no passa desapercebuda.
El nostre punt de trobada va ser la Font de Molí, des de la qual van partir els dos grups amb diferent objectiu segons el nivell de dificultat.
El primer grup, més experimentat en muntanya, va realitzar la ruta d'ascens per la cara sud, on s'accedeix per una llarga i empinada pedrera (sempre es va prendre el camí que al costat de la protegida pedrera), la qual va exigir un gran esforç fins a arribar al seu punt més alt. Es prenc un xicotet temps de reflexió en grup sobre la situació de la violència de gènere, donant lloc a un moment molt emotiu per al grup. Després van continuar la baixada pel Coll de Pouet fins a arribar al punt d'inici.
El segon grup, amb un itinerari més senzill, va realitzar una ruta circular al Puig Campana, començant per la pujada fins al Coll de Pouet i vorejant la muntanya pel seu cara sud, fins a baixar al punt d'inici. Aquest grup, molt animós, ens van dedicar un vídeo grupal amb un al·legat contra la violència de genere.
En aquestes jornades, conscienciem a les persones sobre la necessitat d'incloure la perspectiva de gènere en les polítiques de gestió de l'activitat física i l'esport. D'aquesta manera es pot garantir la igualtat d'accés, participació i representació de les dones tant esportistes, tècniques, àrbitres, gerents, etc, Des de la Vocalia de Dona i Esport, veiem important recordar com facilitar l'accés i promoció de les dones en l'esport de competició, afavorint la seua incorporació i reconeixement esportiu i social, i animant a patrocinadors perquè donen suport a l'esport femení i els programes que potencien la pràctica esportiva de les dones.