El sender GR® 7 com a eix per a revitalitzar els municipis rurals

El sender GR® 7 com a eix per a revitalitzar els municipis rurals

La FEMECV i la Generalitat Valenciana obrin noves vies de col·laboració per a dinamitzar els esports de muntanya en municipis rurals i frenar la despoblació.
Portada Noticia

La Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV) ha mantingut una reunió estratègica amb la Direcció General d'Administració Local i Despoblació de la Generalitat Valenciana per a consolidar un marc de cooperació centrat en el foment del senderisme com a eina de desenvolupament rural, cohesió territorial i dinamització socioeconòmica.

La trobada, celebrada el passat 9 d'abril, va reunir el President de la FEMECV, Carlos Ferrís, i a la vocal de Junta Directiva, Estefani Canet, amb el Director General, José Antonio Redorat; el Subdirector General de Cohesió Territorial Juan Carlos Herrero i la Cap de Servei de l'Agenda Valenciana Antidespoblament, Raquel Taroncher.

 

SENDERS, MUNICIPIS RURALS i ECONOMIA

Entre els projectes destacats, es va abordar la futura presentació del pla de revitalització del sender europeu GR® 7, una ruta de gran recorregut que travessa la Comunitat Valenciana de nord a sud al llarg de 600 quilòmetres, connectant més de 50 municipis rurals, 18 d'ells en risc de despoblació.

 

Aquest projecte es donarà a conéixer públicament el 27 de juny a Morella (Castelló), en una jornada tècnica que reunirà federacions autonòmiques, clubs de muntanya i administracions de tot l'Arc Mediterrani implicades en la gestió del GR® 7, des de Catalunya fins a Andalusia.

 

La FEMECV també va traslladar la importància d'actuar sobre els municipis que integren la Ruta 99, amb actuacions que permeten millorar la xarxa de senders homologats, oferir serveis de qualitat al senderista i promoure el coneixement del patrimoni natural i cultural d'aquestes zones de muntanya.

Un altre dels punts clau va ser la continuïtat i reforç de les ajudes al manteniment de senders, amb la finalitat de consolidar una infraestructura verda que impulse el turisme actiu, fomente hàbits de vida saludables i genere oportunitats de desenvolupament sostenible en el medi rural.

 

COMPROMIS DE LA FEMECV

Amb aquest nou impuls institucional, la federació reforça el seu compromís amb la protecció de l'entorn natural, la mobilitat sostenible i la vertebració de les comarques d'interior, consolidant al senderisme com una eina transformadora al servei de la societat.

 

Els senders són molt més que camins: són vies de connexió amb el nostre territori, les nostres arrels i la nostra gent. Apostar per ells és apostar per un futur habitable per als nostres pobles”, ha declarat Carlos Ferris, president de la FEMECV.

 

Patrocinadores: