FEMECV presenta el Congrés CIMS a la comunitat universitària

FEMECV presenta el Congrés CIMS a la comunitat universitària

Durant les jornades Sendecovid organitzades per la Universidad Católica de Valencia.
Àrea de Comunicació FEMECV

 
 
Carlos Ferrís, president de FEMECV, va presentar divendres passat, 10 de setembre, l'I Congrés Intergeneracional de les Muntanyes (CIMS) a la comunitat universitària. El marc triat per a això va ser la primera de les Jornades Sendecovid, organitzades pel grup d'investigació en Esports de Muntanya, Oci i Temps Lliure de la Universitat Catòlica de València (UCV) i pensades per a analitzar l'actualitat i tendències en senderisme durant la pandèmia.
En la inauguració de la jornada, que va tindre lloc al Campus de València Santa Úrsula també van participar el vicerector d'Ordenació Acadèmica de la UCV, Luis Esteban; el director general d'Esports de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport; Josep Miquel Moya; la degana de la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, Consuelo Moratal, i el president de la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada (FEDME), Alberto Ayora.
 
En el mateix marc va tindre lloc, el dissabte 11 de setembre, la X Jornada de Ciència i Muntanyisme de la FEDME que va reunir els experts del Consell científic de les muntanyes de la FEDME i a experts en estudis d'impacte econòmic en els esports de muntanya i naturalesa. La iniciativa promoguda pel Consell Assessor Científic de les Muntanyes (CACM), en col·laboració amb la Universitat Catòlica de València i la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana, va reunir més 40 persones per a conéixer estudis d'impacte socioeconòmic dels esports de muntanya i senderisme a Aragó, Catalunya, Andalusia i altres CCAA.
Durant l'esdeveniment, tant el president de la federació espanyola com el de la Comunitat Valenciana van ressaltar la necessitat de realitzar estudis socioeconòmics sobre els esports de muntanya a Espanya (escalada, senderisme, carreres per muntanya, etc..) que ajuden a reforçar aquestes activitats i esdeveniments esportius que generen un benefici econòmic als municipis així com salut i benestar social als seus practicants. En la jornada es va comptar amb David Moscoso sociòleg de la Universitat de Còrdova i experts d'Universitats de Lleida i Saragossa, així com del Consorci de Vies Verdes de Girona.
 
El president de la FEMECV Carlos Ferris, va agrair que aquestes Jornades s'hagen realitzat a València ja que “la Federació valenciana necessita d'estudis que valoren els beneficis econòmics i socials dels esports de muntanya i escalada, més quan existeixen problemes de prohibicions i regulacions estrictes a determinats esports en zones rurals i espais naturals de la nostra Comunitat”. El president de FEMECV va expressar la necessitat que existeix perquè des de la FEDME s'aborde una metodologia per a realitzar un estudi a nivell estatal que servisca de referència per a estudis que vulguen desenvolupar les federacions autonòmiques. En el cas de la Comunitat Valenciana s'està treballant per a buscar la col·laboració institucional per a realitzar una valoració econòmica de l'impacte en els municipis d'interior d'esdeveniments esportius com les carreres per muntanya i el senderisme, així com els beneficis que suposa les activitats com l'escalada i barrancs en zones de muntanya.
 
 

Patrocinadores: