Manifest per l'Eliminació de la Violència contra la Dona: Compromís i Acció Permanent

Manifest per l'Eliminació de la Violència contra la Dona: Compromís i Acció Permanent

Des de la Vocalia de Dona i Muntanya de la FEMECV, reafirmem el nostre compromís en la lluita contra la violència cap a les dones. Aquest esforç no ha de limitar-se a una sola data, sinó estendre's a tots els dies de l'any.
manifest femecv per eliminacio de la violencia contra la dona

En 1999, l'Assemblea General de l'ONU va designar el 25 de novembre com el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona. Aquesta data ens convida a reflexionar i prendre mesures concretes com a societat per a erradicar una xacra que afecta milions de dones en el món.

Una realitat alarmant en xifres

En el que va d'any, 40 dones han sigut assassinades a Espanya per les seues parelles o exparelles. Aquestes tragèdies no sols posen fi a les seues vides, sinó que deixen després de sí un rastre de dolor: 40 xiquetes i xiquets orfes de mare. A més, la violència no acaba ací. La violència vicària, exercida contra els fills per a danyar a les mares, i la violència de segon ordre, que afecta als qui fan costat a les víctimes, són realitats que també hem de combatre.

Quan una dona és maltractada, tota la societat pateix. Per això, els agressors han de saber que els seus actes no trobaran mai complicitat ni tolerància.

Educació en igualtat ✅ la clau per al canvi

La violència de gènere és l'expressió més extrema de la desigualtat. Per això, la solució ha de començar des de la seua arrel: educar en igualtat i fomentar relacions basades en el respecte mutu. En un context social on fins i tot es qüestiona l'existència de la violència de gènere, és més urgent que mai actuar amb unitat i determinació.

📢 Un missatge als homes: trenqueu amb el silenci📢

Apel·lem a tots els homes perquè trenquen amb el silenci i els privilegis del masclisme. La masculinitat no ha d'estar associada a la violència, i la seua implicació activa és essencial per a construir una societat més justa i segura per a totes i tots.

El paper de la muntanya ⛰️ un espai d'igualtat i respecte

En el món de la muntanya, on prevalen relacions sanes i d'igualtat, hem de ser especialment vigilants per a evitar qualsevol forma de discriminació o violència. Aquest espai ha de ser un exemple de com les relacions humanes poden basar-se en el respecte i la col·laboració.

La prevenció com a eina vital

Volem subratllar la importància de previndre la violència psicològica des de les primeres etapes d'una relació. No es tracta de culpar a les dones, sinó d'empoderar-les perquè puguen reconéixer i escapar de comportaments tòxics abans que escalen cap a formes més greus de maltractament.

Els maltractadors no agredeixen des del primer dia. No obstant això, les seues actituds i comportaments solen ser identificables a temps. És per això que hem de treballar en una educació en igualtat que capacite a les dones per a exigir respecte i llibertat des de l'inici.

En aquest 25 de novembre, recordem que la lluita no acaba ací. Cada dia és una oportunitat per a avançar cap a una societat més igualitària, lliure de violència i plena de respecte.

Tolerància zero davant el masclisme

Reafirmem el nostre compromís amb una postura de tolerància zero enfront de qualsevol comportament masclista. Només des d'una acció conjunta, decidida i constant podrem erradicar la violència contra les dones.

Patrocinadores: