Marxa aquàtica i formació, a través d'un conveni amb la FEEC.
Marxa aquàtica i formació, a través d'un conveni amb la FEEC.
La marxa aquàtica és una pràctica esportiva iniciada en el nord de França, a les platges de Normandia i Bretanya que consisteix a caminar pel litoral a una altura en la qual l'aigua arribe davall del diafragma realitzant diferents activitats.
Una modalitat de caràcter competitiu i social, un bon complement al senderisme i que té com a objectiu el reforç muscular i cardiovascular, alhora que afavoreix la convivència i la cohesió dels socis dels clubs en realitzar-se en grup i per part de tots els federats de qualsevol nivell i durant tot l'any en el nostre litoral de la Comunitat Valenciana.
La nostra federació s'ha interessat en ella, i per això a l'agost de 2021 diversos dels nostres esportistes van acudir a un curs per a la formació de inscructors/es en aquesta modalitat, segons els criteris de la “Fédération Française de la Randonnée Pédestre”(FFRP) i homologat per la “Aqua Walking Steering Committee” de la “ERA”, la federació europea que ostenta la disciplina de la marxa aquàtica actualment a Europa.
En aquesta trobada, va estar representada la Junta Directiva de la FEEC, amb el president de la federació, Jordi Merino; el vicepresident primer, Josep Casanovas; el responsable del Comité de Seguretat, Josep M. Silvestre; la coordinadora dels Comités Tècnics, Txell Soler, i el Coordinador dels Centres de Tecnificació, Marcial Alemany. Per part de la FEMECV, van acudir Silvia Rodríguez i Javier Espinosa, membres del Comité de noves Modalitats Esportives; Álvaro Alegre, Director Tècnic; Jorge Juste, Assessor Mèdic, entre altres.
La creació d'un comité específic per a tractar els temes referents a aquesta nova disciplina i la signatura d'un conveni amb la FEEC, són els següents passos que s'han donat aquest any 2022 per a introduir-la en la nostra federació. El conveni marca la col·laboració en matèria de formació de monitors i monitores de marxa aquàtica i per a això s'estableix la relació entre l'Escola Catalana d'Alta Muntanya (ECAM) i l'Escola Valenciana d'Alta Muntanya (EVAM).
Des de la FEMECV estem molt il·lusionats amb aquesta incorporació, i pel conveni signat que deixa la porta oberta a futures propostes de col·laboració entre les dues federacions.